top of page

Memento prijateljstva 9

1654258372_etwinning-logohorizontal-cmyk.png

PROJEKTNE AKTIVNOSTI

MEĐUNARODNI DAN MIRA

Obilježili smo Međunarodni dan mira razgovarajući o tome što je mir, kako postižemo mir sa sobom i unutar razreda te koja je naša uloga u stvaranju mira sa sobom i oko nas.

Svoje viđenje mira učenici su prikazali kroz crteže.

UČIMO O RAZLIČITOSTIMA KROZ BAJKU RUŽNO PAČE

Kroz bajku Ružno pače učili smo o različitostima. Kroz analizu likova i događaja u bajci osvještavali smo da različitosti obogaćuju svijet te da je svatko od nas važan i jednako vrijedan kao i ostali unatoč različitostima koje su prisutne kod svakoga od nas.

MOJ RAZRED KAO BUKET CVIJEĆA

Svatko od nas je drugačiji i svatko od nas ima nešto što naš razred čini boljim. Svaki učenik u razredu je poput cvijeta, drugačiji od drugih, no kada se svi držimo zajedno i surađujemo, tvorimo najljepši buket.

DAN DJECE / DAN DJEČJIH PRAVA

Obilježili smo Dan djece / Dan dječjih prava proučavajući dječja prava i odgovornosti. Učenici su se upoznali s Konvencijom o dječjim pravima, odgovornostima koje svako pravo nosi sa sobom te ilustrirali neka od njih.

DAN SIGURNIJEG INTERNETA

Razgovarali smo o pozitivnim i negativnih stranama interneta koji svakodnevno koristimo. Osmislili smo pravila za njegovo sigurno korištenje te  se s web alatom za izradu avatara koje možemo koristiti umjesto svojih fotografija i tako zaštititi svoj identitet.